2012. június 8., péntek

A tenyér dombjai - 3. rész: A Szaturnusz-domb

Minden ujjhoz tartozik egy domb, amely (optimális esetben) az adott ujj alatt található meg. Mivel a tenyérjóslás és az asztrológia között szoros a kapcsolat, a dombok azoknak a bolygóknak a nevét viselik, amelyek hatással vannak Földünk sorsára. A korai tenyérelemzők gondolatban a Földet a csukló közepére helyezték, és a többi bolygót (elképzelésük szerint) a Földtől való távolságuk alapján helyezték el. A felosztás szerint tehát a hüvelykujj alatti a Vénusz-domb, a mutatóujj alatt a Jupiter-domb, a középső alatt található a Szaturnusz-domb, a gyűrűsujj alatt az Apolló- vagy Nap-domb, míg a kisujj alatt a Merkúr-domb található. Ezek a dombok csakúgy, mint az ujjak, más-más jelentéssel bírnak. 

Venus=Vénusz; Jupiter=Jupiter; Saturn=Szaturnusz; The Sun=Nap; Mercury=Merkúr; Luna=Hold; Upper Mars=felső Mars, Lower Mars=alsó Mars

Egyeseknél a dombok jól kivehetőek, másoknál csak néhány domb különíthető el, de az is gyakran előfordul, hogy két domb egybeolvad és az ujjak között helyezkedik el, ilyenkor a két domb jelentését összevonjuk. A dombokat úgy vizsgáljuk, hogy ujjainkat enyhén behajlítjuk, úgy mintha tenyerünkből innánk. Az a domb amelyik legjobban kiemelkedik, illetve legjobban körülhatárolt, az az adott kéz meghatározó dombja, mely megmutatja a leghangsúlyosabb személyiség jegyeket. Például, ha valakinél a Merkúr-domb hangsúlyos, akkor az illető ügyes, optimista, lobbanékony, jól kommunikál, heves és akaratos, akár a Merkúr bolygóhoz kapcsolódó két jegy, az Ikrek és a Szűz. A tenyérben ezen kívül megtalálható még a Mars-domb melyből kettő is van, az egyik a Jupiter-domb alatt, az ún. alsó Mars-domb, a másik pedig a Merkúr-domb alatt lévő, ún. felső Mars-domb. A Hold-domb a tenyér külső szélén a csukló fölött, a Mars-domb alatt található.



Szaturnusz domb
Felirat hozzáadása
A középső ujj alatt található. A komolyságot, óvatosságot, munkabírást, kötelességtudatot és a végzetszerűséget mutatja meg. Ha pontosan az ujj alatt helyezkedik el, tiszta Jupiter típusról beszélünk. Általánosságban elmondhatjuk hogy az ilyen ember kritikus, finnyás, rosszkedvű, józan, mértéktartó és ellenez minden újdonságot. Mivel természetes állapota a melankólia, képes másokban is depressziót kelteni.
Ha a domb normálisan fejlett az nagy felelősségérzetet és az állandóság szeretetét jelzi. Elmélyült és visszahúzódó személyiség.
Ha a domb hangsúlyos, makacs, bizalmatlan, erősen féltékeny, nemritkán szexuális eredetű problémákkal küzd.
Ha a domb hiányzik, az mutatja, hogy az illető könnyedén veszi az életet.  A Szaturnusz domb gyakran egyesül a Jupiter vagy az Apolló dombokkal. Az előző esetben gyakorlatias, céltudatos személyt takar, az utóbbi pedig elhivatott művészt.

A szaturnuszi hatások a Bak és a Vízöntő jegyűekre nagyobb hatással vannak. A Bak jegynél pozitív, míg a Vízöntőknél inkább a negatív hatások érvényesülnek.
Ez a típus inkább az egyedüllétet kedveli, ezért későn állapodik meg, akkor viszont kitartó és hűséges. Sokszor féltékenykedik, és nem engedi háztartásában bevezetni az újdonságokat. Nem tűri a túlkapásokat, ezért legjobban saját típusával érzi jól magát.




A fent leírtak érdekességek és felsorolás jellegűek. A kéz tanulmányozása bonyolult és összetett feladat, évekig tartó tanulás és nagy rutin kell elsajátításához. Mindenkit óva intek attól, hogy a leírtak alapján messzemenő következtetést vonjon le saját magáról vagy környezetéről. Ha pontos elemzést szeretnénk kapni, feltétlenül forduljunk szakértőhöz.
Ez a pár sor csupán bepillantást enged a tenyérelemzés sokszínű világába, megmutatva, hogy tenyerünk sokkal többet rejt, mint gondolnánk.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura, okleveles tenyérelemző



Az ujjak árulkodó formája 1. rész
Az ujjak árulkodó formája 2. rész
A tenyér dombjai - 1. rész - A Vénusz-domb
A tenyér dombjai - 2. rész - A Jupiter-domb



Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: