2012. július 19., csütörtök

Kritálygyógyászat


A drágakövek és a féldrágakövek gyógyító hatásai 4. rész


A sorozat negyedik részében a csípő – az itt található szervek – és a lábak problémáit tekintjük át, természetesen nem minden egyes betegségre kitérve.
A kristályok alkalmazási formái különbözőek lehetnek, ezeket már egy-egy betegséghez kapcsolódóan személyre szabott terápia formájában javaslom megbeszélni.

Természetesen ennél sokkal több ide tartozó betegség sorolható fel, de a jelen cikkbe ennyit tudtunk belesűríteni. Amennyiben olyan betegséggel kapcsolatban merül fel kérdés bárkiben, amit itt nem érintünk, e-mailben szívesen segítünk és megírjuk az adott betegséghez kapcsolódó alternatív gyógymódokat.

  • Hideg láb érzet: Természetesen ez a probléma akkor valódi csak ha épp nem télen a -20 C-os hidegben vagyunk kint, hanem bent a meleg szobában, és abban az esetben is akkor kell vele érdemben foglalkozni, ha a probléma rendszeresen fennáll. Az ok, általában a nem megfelelő keringés, ha ezt rendbe hozzuk, akkor a láb állandó hidegérzete is elmúlik.
  • Ha mégis a meleg szobában is azt érezzük hogy fázik a lábunk – akkor a zokni mellett – segíthet a gránátpirop, és az obiszidián.
  • Hólyagproblémák: Két kategóriája van, az egyik a gyenge hólyag, amely gyorsabban megfertőződhet, és gyakori vizelési ingert, esetlegesen inkontinenciát okoz. A másik eset, amikor olyan fertőzött hólyag van, amely a vizeletet visszatartja. A hólyag gyengeségét gyakran alapvető energiahiány okozza. Minden hólyagfertőzést szakszerűen kezelni kell, hogy tovább ne terjedhessen a gyulladás fel a vesék irányába.
    Ide tartozó kristályok: achát, akvamarin, gránátpirop, heliotrop, nefrit és kék kalcedon, óceánjáspis.
  • Ízületi problémák: általában akkor válnak nyilvánvalóvá, ha a hajlítás és nyújtás fájdalmassá válik. Lehet az oka, rossz mozdulat, vagy gyulladás is. A kezeléshez elengedhetetlen a rendszeres méregtelenítés és a végtagok vérkeringésének akadálytalansága.
    Ide tartozó kristályok: apatit, hegyikristály, gránátpirop, pirit, zöld turmalin, kék kalcedon, magnezit és borostyán, mohaachát, és óceánjáspis.
  • Lábgombásodás: E mögött legtöbbször külső okot feltételeznek, pl. valamilyen fertőzést, de tény, hogy a testfolyadékaink belső környezete sokkal fontosabb tényező. Különösen akkor alakulhat ki könnyedén, ha a testben már eleve nagy mennyiségű méreganyag halmozódott fel.
    Ide tartozó kristályok: krizopráz és füstkvarc.
  • Impotencia: Ezt a kifejezést férfiak esetében használjuk, ha a szexuális aktivitásuk hanyatlik, de sokféle olyan állapotra is mondjuk, ami a szexuális teljesítőképességgel függ össze. Okai lehetnek testi vagy lelki okok. Testi ok igazán csak a veleszületett károsodások, érproblémák, de lehet később kialakult cukorbetegség, idegi bántalom, vagy hormonális probléma. Az általános gyengeség, vagy a drog- és túlzott alkoholfogyasztás is lehet kiinduló ok, de bármi is legyen az, mindig a kezdeti problémát is kezelni kell. Sokkal gyakoribb hogy érzelmi oka van, ami lehet versenyhelyzet érzete, túlzott elvárásoktól vagy kudarctól való félelem. Nyilván sokat segít a partnerek közötti valóban bizalmas kapcsolat kiépítése, és a problémákat feltáró beszélgetés is.
    A komolyabb zavarokat oki szinten kell kezelni, de az enyhébb esetekben az alábbi kristályok segítenek: tűzopál, rubin, thulit.
  • Menstruációs problémák: Nagyon sok oka lehet, fizikai síkon főleg a hormonális zavarok, de a legtöbb esetben lelki, érzelmi problémák lehetnek a háttérben, a nőiességgel való gondok, partnerrel való problémák.
    Ide tartozó kristályok: achát, lapis lazuli, malachit, holdkő, tigrisvas, cikron.
  • Prosztataproblémák: A kor előrehaladtával a hormonális változások miatt a prosztata megnagyobbodhat, és komoly gondot okoz a húgycső fokozatos beszűkítésével. Ezzel okoz vizelési nehézségeket.
    Ide tartozó kristályok: achát, zoisit, rubin
  • Szexuális problémák: A szexualitás, mint az egyik legalapvetőbb emberi vágy, a harmonikus és kielégítő szexuális élet lényegesen hozzájárul ahhoz, hogy a szerelmi kapcsolatban boldognak érezzük magunkat. Ha mindkét fél szükségletei és vágyai nyíltan és érzéssel megélhetők, alig van valami az életben a több örömhöz juttathatna.
  • Az alábbi kristályok fokozzák a szexuális vágyat: tűzopál, gránátpirop, malachit, rózsakvarc, rubin, rutilkvarc, szerpentin, hulit
  • Termékenységi problémák: A női és férfi problémákat külön kell, hogy kezeljük, nőkénél a petefészek működési zavarai, hormonális probléma lehet a fő ok, férfiaknál az impotencia, az ondótermelés zavara, vagy a megtermékenyítő szervek gyulladása. Először mindig a kiváltó okot kell megszüntetni. Ezzel együtt az ide tartozó kristályok férfiaknál: óceánjáspis, thulit, zoisit. Nőkénél pedig kriztopráz, holdkő, rózsakvarc, arany topáz.



Kristálygyógyítás 3. rész



Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: