2012. szeptember 18., kedd

A narancsszín az életünkben, és az életterünkben


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat – ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.
A barátaink, kedvesünk társaságában eltöltött kellemes esték, a nevetésekkel, beszélgetésekkel fűszerezett ízletes vacsorák, a forró hangulatú táncos hétvégék mindenkiben az öröm érzetét keltik. Ez a narancs energiája. A vörös a születéshez, a családhoz, legfőképp az anyával való kapcsolatunkhoz fűződő energiája után a narancs a szocializálódási folyamatokról, a kapcsolatokról szól. Az az élettapasztalat áll mögötte, amikor kisgyermekként felfedezzük, hogy vannak rajtunk kívül más emberek is, akikkel kapcsolatba kerülünk bizonyos családból hozott minták alapján. Energetikai rendszerünkben a második csakra tartozik ehhez a színhez, az az energiaközpont, amely azokkal a dolgokkal áll kapcsolatban, melyek az életet édessé tehetik, amelyek örömet okoznak. Fontos szerepet játszanak itt az érzelmek, az élet érzéki élvezete, amelyhez már nem a túlélési ösztön kapcsolódik, hanem az öröm maga.
A narancs dinamikus szín a benne lévő vörös miatt, ezért az erotika és a szenvedély színe is. A társas kapcsolatok mellett a szex, az odaadás, a hatalom, a kreativitás, a nevetés, a mozgás, a tánc, a pénz fogalmai is mind hozzá kapcsolódnak. Mivel nagyon sok érzelem van benne, ezért a sérülékenység, így az érzelmi traumák, sokkok és a függőségek ugyancsak narancs témák.

Az Aura-Somában a narancshoz a 26-os üveg tartozik, mely oldja a sokkélményeket, és következményeit minden szinten. Eredményesen kezelhető vele a depresszió. Segít legyőznünk mély, megmagyarázhatatlan félelmeinket és segít megszabadulnunk testi, lelki függőségeinktől.
A narancs optikai hatása a térben szűkítő. Élénkítő hatása miatt mozgásra, aktivitásra serkent, ezért inkább a kiegészítők, párnák, dísztárgyak, gyertyák színében jelenjen meg. Nappaliban, tárgyaló termekben a kapcsolatok, kreativitás hangsúlyozása végett, a konyhában étvágygerjesztő hatása miatt alkalmazzuk ezt a színt.



Molnár Mária



Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alá tartozik.



Nincsenek megjegyzések: