2012. október 29., hétfő

Joaquin Phoenix a hónap szülötte

1974. október 28-án született puerto ricoi, orosz sőt magyar felmenőkkel is rendelkező Joaquin Phoenix, aki többek között a Gladiátor rettegett Commodus császárja és Johnny Cash megformálója a Nyughatatlan című alkotásban. Színészi karrierje egészen fiatalon, gyermekkorában kezdődött, amikor édesanyja révén mind a 4 testvérével kisebb reklámokban és tv showkban szerepeltek, így hozzájárulva a család bevételeihez. Az érdeklődés akkor élénkült fel iránta, amikor Joaquin bátyja River (itthon az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag című film fiatal Indianajaként láthattuk) fiatalon drogtúladagolás következtében elhunyt és az esetet Joaquin jelentette be a rendőrség forró drótján. A felvétel bejárta az Egyesült Államokat.

Számmisztikai szemmel nézve a legtöbb energiát adó 5-ös szám szülötte (32/5), ami a szabadság szeretetén és a sokoldalúságon kívül sok izgalmat és zaklatott lelki életet is kölcsönöz a szülöttnek. Aki ebbe a csoportba tartozik,- tehát Joaquin is – annak szembe kell néznie a szabadság, az önfegyelem és az egyensúly leckéivel, megtanulva hogyan tudnak együttműködni a külvilággal, legyőzve önbizalom hiányukat, hogy aztán végül ráleljenek az igazi szabadságra. Ezen leckék elsajátítása számtalan akadályba ütközhet, és mivel az 5-ös a legtöbb energiával bíró és a legnagyobb sokoldalúságot képviselő szám, sokan több dologba is belefognak, egyszerre több mindennel próbálnak meg zsonglőrködni, mert úgy gondolják, hogy lemaradnak valamiről. Lelki fejlődésük általában nem követi a külvilág tempóját és sok beépítésre és feldolgozásra váró „tapasztalat foszlányt” visznek magukkal, amik ha nincsenek lecsengetve, csak hátráltatják őket. Fontos tehát, hogy inkább lassabban haladjanak, megfontoltabb életet éljenek, így kerülve el a gyors kiégést.

Joaquin képletét részletesebben vizsgálva láthatjuk, hogy nagyon szorgalmas, jó gyakorlati érzékkel van megáldva. Rendkívül jószívű és együtt érző, ami hatalmas munkabírással, és hihetetlen kreativitással párosul (1-4-7-es sík). Figyelnie kell azonban arra, hogyha rosszul mennek a dolgai súlygyarapodásra hajlamos lehet. Teljes képletét elemezve, elmondható még róla, hogy hihetetlenül zárkózott nem érdeklik a hagyományok és konvenciók. Ha véleményét kérdezik, mindig logikusan és meggondoltan építi fel a mondanivalóját. Érdeklik a szellemi témák, akkor tud jól dolgozni, ha szellemi kihívást is talál az adott munkában. A képletéből hiányzó 6-os szám, megmutatja, hogy az 5-ös által képviselt megtanulandó feladatokon kívül (szabadság és önfegyelem), el kell sajátítania, önmaga elfogadását, és  meg kell tanulnia milyen az, amikor gondoskodik és felelősséget vállal másokért és talán ami még nehezebb, ugyanezzel a szeretettel gondoskodnia kell saját magáról is.

Az 5-ös sorsszám adja sokoldalúságát, kalandvágyát, valamint azt is, hogy az élet csapásait nagyon nehezen dolgozza fel. Bátyja halála, majd szülei válása valószínűleg feldolgozatlanul él lelkében, de mivel ezzel a számmal született, fél foglalkozni azokkal, magába nézni és letenni ezeket a terheket. Sok társához hasonlóan ő is inkább külső segítséghez fordult, ami végül több elvonókúrához vezetett. Mégis ez az a szám az, ami korunk legsokoldalúbb egyéniségévé teszi őt: 2008 után tudatosan visszavonult a filmezéstől, hogy teljesen zenei karrierjének szentelje magát. Mivel egy ennyire sokoldalú tehetségről van szó, akinek fontos, hogy mindig újat alkosson, reménykedhetünk benne, hogy talán egyszer még visszatér a film világához, ahol újabb és újabb alkotásokban mutathatja meg egyedülálló tehetségét.



Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő cikkek és írások a szerzői jog végeleme alatt állnak.

Nincsenek megjegyzések: