2012. október 17., szerda

Sárga szín a térben


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.

A szivárványban a vörös és a narancs után a sárga jelenik meg. Az égen a Napot sárgának látjuk. Fénye nélkül nem tudnánk élni. Mikor beköszönt az ősz, és egyre szürkülnek a napok, sokan lehangolttá válnak. Így a sárga a fényt, az örömöt, nevetést, vidámságot, optimizmust is szimbolizálja életünkben. Az „ahogy kint, úgy bent” elve alapján a sárga a belső napunk is, a hasi erőközpontunk, melyhez az önértékelés, az önbizalom, az egó, az akarat témái kapcsolódnak. Ha ez az energiaközpontunk kibillent a harmónia állapotából, akkor félelem és önértékelési problémák, határozatlanság vagy akár zavarodottság illetve tanulási nehézségek léphetnek föl, a másik oldalról túlzott én központúság, irigység jelenhet meg.

Az Aura-Somában a sárgához a 42-es üveg tartozik, mely segít, hogy felelősséggel tudjunk dönteni. Megteremti a logikus gondolkodás és az érzelmek összhangját, megszabadít a félelmektől, erősíti a melegség és a gyöngédség érzését. Különösen jó a téli depresszió megelőzésére, vagy gyógyítására. Napfényt hoz az életünkbe, spontaneitást ad sok-sok örömmel. Az olaj használata hatásos vizsgák előtt.
A sárgával napfényt csempészhetünk a sötétebb, barátságtalanabb szobákba is, megvilágító, sugárzó ereje minden helyiséget világossá tesz. Optimizmusra sarkallhat, mivel pozitív hatása van a gondolkodásra. Stimulálja az intellektuális tevékenységeket, ezért dolgozó és tanulószobákba is jó választás lehet.

Molnár Mária 





Az Achirit Ezotréia oldalán megjelenő minden írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: