2012. december 27., csütörtök

Újévi tarot kártya kirakás



Az év vége a visszatekintés, a mérlegelés és a tanulságok levonásának ideje sok ember életében. Ha átgondoljuk és helyre tesszük az elmúlt év eseményeit, sok mindenre fény derül, sok folyamatot érthetünk meg, távolabbról szemlélve átláthatunk helyzeteket és történéseket, ez által kerek egészként tudunk az elmúlt esztendőre gondolni.

Ha a visszatekintés folyamatán túl vagyunk, feltehetjük magunknak a kérdést: vajon mire számíthatunk az újesztendőben? Milyen energiák segítenek vagy gátolnak bennünket, melyik életterületre kell jobban odafigyelni? Ha pontosan nem is tudjuk megmondani, mire számíthatunk – hiszen a jövő mindig mozgásban van, döntéseink által alakul és formálódik – a fő csapásirányt meg tudjuk határozni. A következő kirakási mód év elején végezve hónapról hónapra megmutatja, milyen lehetőségeink vannak, milyen energiák hatnak ránk.

Készüljünk fel a kártyavetésre, csendesítsük el gondolatainkat, gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, keverjük meg a nagy Arkánum lapjait, és közben gondoljunk a kérdésre pl.: mire számíthatok az előttem álló évben? Majd húzzunk ki 12 kártyát, (minden hónapnak egy-egy lapot) figyelve a sorrendre. Tegyük le egymás mellé vagy kör alakban a lapokat, és értelmezzük őket. Ha ez megvan, húzhatunk egy 13. kártyát is, ami az évet általánosságban jellemzi. 

Aki gyakorlottabb a kártyavetésben a kis Arkánum lapjait megkeverve húzhat még plusz egy kártyát arra a hónapra, amelyről többet szeretne meg tudni, de akár mind a 12 kártyára helyezhet egy lapot a kis Arkánumból. Ezt a kirakást egyszer lehet elvégezni, lehetőleg újév napján vagy január első hetében. Fontos, hogy amennyiben a kis Arkánum lapjaival egészítjük ki a kirakást, minden hónapra csak egy plusz kártya húzható. A kirakás önmagában, csak nagy Arkánummal végezve is teljes és pontos képet adhat, figyeljünk megérzéseinkre és hallgassunk rá, nem csak akkor, amikor kártyát vetünk, hanem az előttünk álló év minden egyes napján.


A cikket írta és a téma szakértője: Fejérvári Laura; okleveles Tarot mester







Nincsenek megjegyzések: