2013. január 24., csütörtök

A lila szín a térben


A holisztikus lakberendezés egyik alap alkotóeleme a színek tudatos használata a környezetben. Mindenkinek van kedvenc színe, amit igyekszik megjeleníteni az öltözködésén túl az otthonában is. De vajon miért szeretünk, vagy miért utasítunk el bizonyos árnyalatokat, egyáltalán, miként hatnak ránk a színek, és ennek tudatában hogyan és hol alkalmazzuk azokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít a színterápia alkalmazása, melynek egyik lehetséges módja az Aura-Soma színrendszere, mely a holisztikus tervezés során segítségünkre van abban, hogy lelkünket megjelenítsük otthonunkban, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat, és ahol feltöltődhetünk egy fárasztó nap után.

A szivárvány utolsó látható színeként a lila jelenik meg, ebből adódóan az elmúlás és az átalakulás, a befejezés színeként értelmezhető, így a gyász, a szomorúság érzései is hozzá kapcsolódnak. A változás sok emberben a félelem érzését válthatja ki, ezért hajlamosak vagyunk beleragadni a biztosnak hitt körülményeinkbe. De mint tudjuk, egyetlen dolog van, ami biztos, és ez a változás. Ha magunktól nem teszünk lépéseket akkor, amikor már váltani kéne, az élet biztos úgy hozza, hogy romba dőlnek a biztosnak hitt falak. Nagyon sokan ilyen helyzetekben kezdenek az égre nézni, megnyílni a szellemi dolgok felé. Ráadásul az energetikai rendszerünkben a korona csakra tartozik a lilához, ezért a spiritualitással, a meditációval, a gyógyítással és a szolgálattal is összefügg ez a szín.

Az Aura-Somában a lilához a 16-os üveg tartozik, mely segíti a transzformációs folyamatokat, hogy hagyjuk meghalni a dolgokat, hogy azok átalakulhassanak. Önmagunk teljes átértékelésében is támogat minket. Eloszlatja a változásoktól való félelmet, kigyógyít önpusztító hajlamainkból és abban is segítségünkre van, hogy valódi békét találjunk a változó életszakaszainkban. Ezért is lehet az, hogy a lila a kamaszok és a változó korúak közt oly annyira kedvelt szín.
Mivel a lilában a kék és a vörös egyenlő arányban van jelen, ezért egyszerre nyugtató és bátorító szín is lehet. Ezért bizonyos árnyalatait a hálószobába, fürdőszobába, meditációs szobákba ajánlott használni. Ott is, ahol szívesen relaxálunk főleg halványabb, kevésbé erős árnyalatai a hatásosak. Ahol az erősebb lilát használjuk, ott misztikus vagy luxus érzetét keltő hangulatot érhetünk el, ilyenkor érdemes a megvilágításra odafigyelni, nehogy túl komor, netán gyászos legyen az összeállítás.



Molnár Mária


Az Achirit Ezotéria oldalán megjelent minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.

Nincsenek megjegyzések: