2013. február 12., kedd

Lincoln - a dupla Vízöntő


Abraham Lincoln, az amerikaiak 16. elnöke (1809.02.12.), korának furcsa alakja volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy olyan elveket vallott már kora gyerekkorától, mint például, hogy nem vadászik és halászik, mert nem tartotta helyesnek megölni az állatokat. Ugyancsak humánus világszemléletét tükrözi, hogy rabszolgaság ellenes volt, és nem csak kampányfogásként alkalmazta, hanem komolyan hitt benne.
De mit is várhatnánk mást egy dupla Vízöntőtől? Ugyanis Abraham Lincoln Napja és Ascendense is a Vízöntőben áll, méghozzá igen közel egymáshoz, ami meg is magyarázza karizmatikus személyiségét. Az akkori átlaghoz képest(és a maihoz képest is) magas fiatalember, 193 cm volt. Nem csak testmagasságával, hanem tanulási és olvasási szokásaival is kitűnt korosztályából. Négy bolygóval az I. házban (Nap, Merkúr, Plútó, Jupiter) sikerre volt "kárhoztatva". Az I. ház az egó, az énkifejezés életterülete, és amikor sok bolygót találunk itt, akkor minden esetben az adott bolygók tulajdonságai színesítik az egyén karakterét. A Nap az énképet és önazonosságot, a Merkúr a gondolkodást és a kommunikációt, a Plútó a belső megújulási energiákat és a hatalmat, míg a Jupiter a szellemi terjeszkedést és a bölcsességet képviselik. A Nap kivételével ezek mind a Halak jegyben állnak, ami azt is mutatja, hogy nagyon elmélyülő, kicsit az álmok és ideák világában élő emberrel van dolgunk, aki a céljait hajlamos szent küldetésként teljesíteni.
Érdekesség, hogy a Merkúr, ami az életszakaszok közül a kisiskolás kort képviseli a Halak jegyben mutatja a könyvekben való elmélyülést, belefeledkezést, egyfajta menekülést a valóságból, mely szerencsés esetben, ahogy itt is, a tanulást, a művelődést jelentette. Ezért gondolhatták Lincolnról kisgyermek korában, hogy lusta. (Wikipedia)

Politikai karrierje kicsit akadozva indult, és annak ellenére, hogy nagyon jó politikus, és ellenfelei által is elismerten egyenes ember volt, Lincolnt nagyon megviselte, hogy a polgárháború pont az ő elnöksége alatt robbant ki. A kicsit összevissza, hol homályos, hol félreértett politikai szerepvállalását a X. ház mutatja, csúcsán a sok homályt és zavart okozó Neptunusszal.
Ide tartozik, hogy Lincoln kiváló szónok volt, a retorikája sokakat magával ragadott – ennek is jól látszik a bolygójelölője: az I. házban a Merkúr és a Plútó együtt áll, amit az Uránusz megtermékenyítő fényszöge ér, tehát a kommunikáció, a tömegek jelölője és a kreativitás találkozásakor nem is lehetne más, mint egy kiváló beszédkészséggel rendelkező ember, akire tömegek figyelnek oda. Egyébként a gondolkodását is ez a Merkúr kapcsolat jellemzi, ami a korán kialakuló tanulási vágyban, valamint az autodidakta módon való képzésben is megmutatkozik.
Legkisebb fiával Todd-dal
Magánéletét tekintve sem a szerelemben sem a gyermekeivel kapcsolatban nem volt szerencsés. Első szerelmét 25 éves korában veszítette el, az eljegyzésüket követően nem sokkal. Utána viszonzatlan szerelmek és egy olyan házasság következett, ahol inkább az ész döntött, mint a szív. Mindez az igen rosszul álló Holdnak köszönhető – Bakban a 12. házban -, és annak, hogy a Mars és a Vénusz hatalmi cserében állnak. Vagyis a Mars egy számára nem kedvező jegyben, a Mérlegben, a Vénusz pedig a számára szintén kellemetlen és idegen Kosban. Ugyan a Vénusz, mint a szeretet bolygója sok pozitív hatást kap, de sajnos ez csak az állhatatosságot adja, a boldogságot ritkán.
A gyerekek elveszítését egyértelműen a Hold számlájára kell írni ami a gyermek életterületén uralkodik– Lincolnak 4 fia született, akik közül csak egy érte meg a felnőtt kort –  – az 5. ház a Rák uralma alá tartozik. Ahogy fent is említettem a Bak Hold a 12. házban mindig megnehezíti a gyerekkel és az anyával való kapcsolatot, egyfajta misztikus ködöt hoz létre, amiben elveszíti a két ember egymást. A Bak a maga szikkadt és érzelmeket magába záró módján igen befelé fordulóvá teszi az embert, főleg a veszteségekkel kapcsolatos helyzetekben. Lincoln élettörténetében megemlítik, hogy depresszióra hajlamos volt, szintén ennek a Holdnak a hatására. 





Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő minden cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.


Nincsenek megjegyzések: