2012. szeptember 19., szerda

Féldrágakövek – ékszer vagy gyógyulás? Mindkettő!


A betegségek keletkezésének megértése után könnyebben értelmezhetjük, fogadhatjuk el, hogy képes egy „kő” gyógyítani. A testünket körülvevő energiamezőt (aura) minden gondolatunk és érzelmünk befolyásolja. A negatív gondolatok, vagy események képesek megbontani az egyensúlyt. Emiatt fordul elő, hogy nem a megfelelő rezgés veszi körül az adott szervet, és innen máris kiindulási lehetőség van egy betegségre. Szinte bármely alternatív energetikai gyógyítás lényege, ezen egyensúly helyreállítása, az immunrendszer (ami alapvetően bármely betegség leküzdésére képes a náthától kezdve a „gyógyíthatatlan” rosszindulatú rákos megbetegedésig) támogatása és működésének beindítása.

Ezen gyógyítások kiegészítéseként – vagy akár csak magában is – megfelelő módszer a kristályokkal való gyógyítás. A kristályok – mindegyik más és más – rezgéssel rendelkeznek, és ezek a rezgések képesek újraindítani az adott szerv,és az aura adott helyen lévő rezgését. Minden csakrához (az aura energia ki- és belépési pontjai) tartoznak kristályok, általában az aura színéhez leginkább illőek. (A táblázatban megtalálhatóak a társítások.)

A kristályok kiválasztása
Egy-egy területhez többféle kő is illik, de jobb, ha mindenki magának kitapasztalja, hogy melyik az „ő köve”. Lehet akár több is, mindegyik csakrához vagy épp beteg szervéhez tartozóan más, de lehet akár ez egy kristály is. Kiválaszthatjuk a kristályunkat a horoszkóp alapján is, vagy az ilyen tárgyú könyvek leírásai szerint, de szinte minden könyv leírja az intuitív kiválasztás módszerét. Vegyünk a tenyerünkbe a nekünk tetsző kristályok közül külön-külön egy darabot, és amelyik a leginkább átmelegszik, vagy amelyikről úgy érezzük, hogy a legjobban hat ránk, az az, amelyikre a leginkább éppen akkor szükségünk van. Természetesen ez változhat a lelkiállapottól és az adott betegségtől függően, tehát nem biztos hogy mindig ugyanarra a fajta kristályra lesz szükségünk. Ami általánosságban minden helyzetben segítségünkre lehet, az a hegyikristály, az ametszit, és a rózsakvarc. Ezek a kristályok egészséges állapotban is emelhetik rezgésünket, erősítik immunrendszerünket.

Minden kristályt addig használjunk, amíg az adott betegség el nem múlik, vagy egyszerűen már nem melegszenek át úgy a viseléskor.

A kristályok tisztítása, feltöltése
Amikor veszünk egy új követ, az jó megtisztítani, és feltölteni. A tisztításra több módszer is van, a legjobb a tiszta víz. Tegyük a követ tiszta folyó víz alá pár percre, vagy esetleg egy pohár ásványvízbe egy éjszakára. A vizet utána öntsük ki! (Ez nem azonos a kristály esszencia készítéssel!) Vannak olyan fajta kövek – ezek ritkák – amit nem jó sokáig víz alá tartani, mert porózusabb az anyaguk, tehát gyorsabban kopnak.

A tisztítás után fel kell tölteni a köveket. Erre a legjobb ha Telihold fényébe rakjuk ki akár egész éjszakára, vagy ha épp nincs telihold, természetesen a más holdfázisban álló Hold fénye is megfelelő. Lehet a napsütésbe is kirakni, de ebből akár egy perc is elég, inkább a napfelkelte vagy naplemente a megfelelő időszak. Másik kővel akkor tudjuk feltölteni, ha az még megmunkálatlan eredeti formájában van, erre igazán a hegyikristály és az ametiszt alkalmas.

Az alábbi táblázatban találhatóak a csakrákhoz tartozó kövek. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik csakrához a saját színében előforduló kövek tartoznak, de természetesen vannak kivételek:


korona
homlok (harmadik szem)
torok
szív
napfonat (köldök)
keresztcsonti (szakrális, szex)
gyökér
tiszta kvarc, ametiszt, gyémánt, fehér jáde, fehér turmalin, hókvarc, alexandrit, zafír
ametiszt, bíbor apatit, azurit, kalcit, zafír, fluorit, opál, lápisz lazuli
akvamarin, türkiz, kalcedon, cölesztin, szodalit, világos zafír
rózsakvarc, turmalin, kunzit, smaragd, jáde, zöld aventurin, malachit, krizopráz
borostyán, tigrisszem, sárga citrin, topáz, achát, aventurin, napkő
karneol, holdkő, citrin, turmalin, aranytopáz
achát, hematit, vérkő, gránát, vörös korall, rubin, füstkvarc, tigrisszem
ibolyakék, fehér, arany
indigókék, vagy ibolyakék
halvány türkizkék, vagy égszínkék
zöld
citrom (arany) sárga
narancssárga
piros / vörös





Kristálygyógyászat 4. rész




Az Achirit Ezotéria oldalán megjelenő összes cikk és írás a szerzői jog védelme alatt áll.



Nincsenek megjegyzések: